Emma Meesseman heeft nog steeds geen duidelijkheid of ze naar Washington zal afreizen voor de WNBA. Die start normaal op 24 juli.

“Alles zal er super beveiligd zijn. Ik denk niet dat we ons zorgen moeten maken”, zegt Meesseman aan Sporza. “We zitten dan wel een paar maanden op mekaars lip, maar bij de Mystics komen we goed overeen en dat zal wel loslopen. We hebben weer een sterke ploeg bij de Mystics. Die ploeg is maar op 1 plaats gewijzigd en ik denk dat we klaar zijn om weer als een van de favorieten aan het seizoen te beginnen.”

“Als ik mag vertrekken, heb ik een week nodig om alles in orde te krijgen, maar het is geen ramp als het niet lukt. Dan blijf ik maar wat langer bij familie en vrienden in Ieper, want daar heb ik de laatste tijd toch wel enorm van genoten.”

“Door een vermindering van het aantal geplande matchen, willen ze nu dat we 40% loon inleveren. Ik begrijp waarom, maar 40% vind ik wel heel veel. Een rookie zou daar al niet mee rondkomen. En als ik zie dat de mannen maar 25% moeten inleveren, dan begrijp ik er niets meer van. De WNBA is ongetwijfeld de sterkste competitie ter wereld. Dat is ook de reden waarom de beste speelsters daar willen zijn, maar de lonen weerspiegelen dat niet. Bij Jekaterinenburg verdien ik veel meer dan bij Washington. Dat verbaast veel mensen, maar het is echt wel zo.”

“Op sociale media wordt nog steeds neergekeken op het vrouwenbasketbal, maar echte basketliefhebbers weten wel beter. Stilaan wordt het populairder en NBA-toppers komen ook regelmatig naar ons kijken. Zo kwam Lebron James himself al kijken naar een van onze finalematchen en stuurde hij achteraf ook een leuke tweet. Dat helpt natuurlijk.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u