Nathan Ballegeer verlaat Racing Brugge en speel volgend seizoen bij Zedelgem Lions.

“Het belangrijkste in basketbal is dat je een goede band hebt met je ploegmaten en dat was er bij mijn vorige ploeg, maar we wonnen toen niet veel en dat is voor mij ook zeer belangrijk voor een goede band. Daarom koos ik voor Zedelgem, niet omdat ik direct zag dat deze ploeg kans heeft om misschien de top van de reeks te bereiken maar puur omdat ik daar ook mensen ken en ook een zeer goede band heb met hun en die hebben zeker ook de winnersmentaliteit die ik heb.”

“Ik zie deze ploeg als een sterke groep. Er zijn misschien veel nieuwe aanwinsten zoals ik maar ik zie veel potentieel, ik ben er van zeker dat iedereen elkaar kan motiveren om op ons best te spelen. Maar vooral koos ik voor deze ploeg voor mijn goede maten Joey Daems en Jordi Haelewyn, omdat zij mij ook hebben overtuigd om hier te spelen.”

“Natuurlijk is het altijd een doelstelling om de eerste van de reeks te worden maar misschien is die doelstelling nog wat aan de hoge kant, ik denk dat als ploeg de top drie van de reeks een zeer goede doelstelling zal zijn. We zijn een goede ploeg met zeer goede spelers die elk in een bepaalde categorie goed zijn en dat zal deze ploeg echt sterk maken.”

“Ik ben een zeer goede verdediger, een soort Dennis Rodman. Ik ben bereid om alles te doen om mijn ploegmaten beter en beter te maken. Na een blessure in 2017 die praktisch gezien het einde was normaal van mijn carrière ben ik vereerd dat na al mijn harde werk ik bij deze ploeg mij mag aansluiten.”

Foto: Jeroen Craenhals

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u