Pistoia, de club van Belgian Lion Jean Salumu, wil vrijwillig degraderen naar tweede klasse.

De ploeg van Jean Salumu, het Toscaanse Pistoia, stond in de Serie A vijftiende op zeventien ploegen toen de competitie stopgezet werd. Een verlengd verblijf in de hoogste reeks van het Italiaanse basketbal lijkt steeds onwaarschijnlijker. De club zit zonder hoofdsponsor. Om gezond te blijven is 500.000 euro nodig en dat is er niet. Maandag wordt een beslissing genomen.

“Het is heel moeilijk om het nieuwe seizoen te plannen”, zegt voorzitter Massimo Capecchi aan TVL. “Wat kan er tussen nu en maandag gebeuren? Het is heel onwaarschijnlijk dat er een hoofdsponsor wordt gevonden.”

Capecchi bevestigt wel dat er geen enkel probleem is om de club in tweede klasse te laten voortbestaan.

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u