Barbara Tyberghien speelt volgend seizoen voor de nieuwe ploeg Lions Torhout.

“Vorig seizoen had ik voor de tweede keer mijn kruisbanden gescheurd en moest dit geopereerd worden. Doordat ik op buitenlandse stage naar Nieuw-Zeeland vertrok had ik besloten om afgelopen seizoen niet te spelen. Uiteindelijk heb ik vanaf december af en toe meegetraind en enkele wedstrijden gespeeld bij Wibac Sint-Eloois-Winkel, maar dat voelde niet goed.”

“Ik was mijn vertrouwen kwijt. Toen hoorde ik over het opstarten van een nieuwe ploeg in tweede provinciale en dit met een coach die ik ken en een deel van de spelers van bij Blue Stars Brugge toen ik daar speelde, klonk dit heel aantrekkelijk. Het was een kans om mijn vertrouwen terug te winnen en dat kan zeker met de hulp van die ploeg en coach.”

“Het zal ondertussen al drie jaar geleden zijn dat ik nog eens aan de start van een seizoen klaar ben. Alles hangt natuurlijk ook wat af van corona. Momenteel zit ik nog steeds in Nieuw-Zeeland en het zal afwachten zijn als we eind juli een vlucht terug naar huis zullen hebben. We zullen een ploeg met ervaren speelsters zijn. Persoonlijk denk ik dat de moeilijkste job zal zijn om van de twee spelersgroepen één grote groep te maken maar dit zal coach Lenie wel kunnen regelen. Voor de rest denk ik dat we met deze ploeg toch wel voor top drie moeten gaan.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u