AS Pistoia Basketbal 2000 heeft de degradatie naar de Serie B, de tweede klasse in Italië, bevestigd.

Pistoia, de club van Jean Salumu, heeft vandaag bij de Italiaanse basketbalbond afstand gedaan van het recht om deel te nemen aan de Serie A en tegelijkertijd gevraagd om volgend seizoen in de Serie B te spelen. Dat schrijft Pistoia op de website van de club.

“Dit is een pijnlijke en zeer moeilijke beslissing”, klinkt het bij voorzitter Massimo Capecchi. “We hebben tot de laatste minuut gewerkt om te zien of er de voorwaarden zijn om te proberen in de hoogste reeks te blijven, maar dat is niet gelukt. Het gebrek aan tijd en de afwezigheid van zekerheden, dwongen ons een stap terug te zetten om het voortbestaan van het basketbal in Pistoia te verzekeren.”

De details van deze keuze zullen door het topmanagement aan de media worden toegelicht tijdens een persconferentie, die op woensdag zal plaatsvinden.

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u