Dit is het jeugdcoachprofiel van Julie Vermoortele van Basket Blankenberge.

Naam: Vermoortele
Voornaam: Julie
Leeftijd: 29 jaar
Woonplaats: Brugge
Werk/Studies: Bachelor Secundair Onderwijs en Bachelor Sociaal Werk
Team 2020-21: Basket Blankenberge U14 Meisjes Niveau 4

Speel je zelf nog basketbal? Ja, bij de Dames A van Blankenberge in eerste provinciale.

Hoe ben je er ooit toe gekomen om jeugdcoach te worden? Enkele voormalige coaches hebben me warm gemaakt om zelf te beginnen. Eens ik begonnen was, merkte ik dat je er veel voldoening uithaalt dus ben ik die coaches dankbaar.

Wat is jouw filosofie als coach? Wat is er belangrijk in je coaching? Je moet weten welke groep je voor je hebt en aftoetsen wat voor hen belangrijk is. Ik tracht mijn eigen filosofie hieraan aan te passen, maar als ik mijn spelers ook maar iets kan bijbrengen op eender welk vlak, ben ik tevreden. Ik vind veel belangrijk, maar ik verwacht dat mijn ploeg steeds respect heeft tegenover iedereen op en rond het basketterrein. Daarnaast wil ik zien dat mijn speelsters op sportieve manier vechten voor wat ze waard zijn en zich vooral amuseren.

Waar ligt je ambitie nog? Ik wil nu vooral proberen om mijn meisjesploeg samen te houden of misschien te versterken met nog één of twee meisjes. Ik hoop dat we damesbasket in onze club levend kunnen houden. Zodra ik zelf stop, ga ik eens nadenken wat ik nog als coach wil bereiken. Daar ben ik nu nog niet aan uit.

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u