Dit is het spelersprofiel van Tim Dendoncker van Basket Waregem in tweede landelijke en U21.

Naam: Dendoncker
Voornaam: Tim
Leeftijd: 19 jaar
Woonplaats: Otegem
Werk/Studies: Lichamelijke Opvoeding en Natuurwetenschappen aan de Arteveldehogeschool in Gent
Team: Basket Waregem in tweede landelijke en U21
Positie: Shooting Guard

Leukste basketbalherinnering? In de zomer van 2019 kreeg ik de kans van de organisatie Youth Sports Exchange om twee weken naar de Verenigde Staten te gaan met een selectie van Vlaamse spelers en daar elf wedstrijden te spelen tegen AAU teams of High School teams. Deze basketbalreis was een unieke ervaring.

Ambitie? Ik zou graag willen evolueren naar een dragende speler van de Two-ploeg van Waregem.

Met welke speler wil je ooit nog op het veld staan? Ik zou graag eens samen met mijn broer Wout Dendoncker, speler van ZwevegemDeerlijk U18, op het veld staan. We spelen veel tegen elkaar in de tuin maar samen spelen in een match lijkt me wel leuk.

Wanneer ga je stoppen met basketbal? Ik wil zo lang mogelijk als speler actief blijven maar ik denk dat basketbal altijd wel op en of ander manier deel zal uitmaken van mijn leven.

Van welke coach heb je het meest geleerd? Ik heb in Waregem het geluk gehad met veel goede coaches te mogen samenwerken. Ik denk hierbij aan Tanja Popivoda, Chris Lannoo en mijn huidige coach Kevin Van Meerhaeghe. Door mijn opleiding in Waregem te genieten heb ik enorme stappen kunnen zetten en veel progressie kunnen maken.

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u