Basket Waregem zit met de damesploeg volgend seizoen weer op het hoogste niveau.

“Een inschatting is moeilijk te maken als promovendus maar als ik zie wie waar speelt en welke ploegen zich versterken kun je de competitie indelen in twee groepen. De ploegen die een dubbele competitie spelen, Top Division en Eurocup ,meestal buitenlands versterkt, en de ploegen die enkel Top Division spelen.”

“‘Inspire young player’ is een quote die de Belgian Cats regelmatig gebruiken tijdens hun campagnes. Inspireren is bij de Dames van Waregem goed aangekomen. In lijn met de clubdoelstellingen hebben we besloten onze jeugd een ervaringsbad Top Division basketbal te geven. We zitten met een zeer talentvolle, maar ook een zeer jonge groep en de beste manier om ervaring op te doen is spelen. Hierdoor hebben dan ook besloten geen buitenlandse versterking binnen te halen.”

“Wij delen de competitie in twee fasen. De eerste fase zal zich vooral toespitsen op acclimatisatie in Top Division, met gewenning aan snelheid, kracht, tactisch anticiperen en defense. Een tweede fase is de terugronde waar we meer weerwerk willen bieden. Ik ben er zeker van dat wij de ploeg zullen zijn die de meeste progressie maakt, maar behoud in Top Division lijkt mij een logische doelstelling. Voordeel van dit team is dat we al een tweetal jaren samenspelen en iedereen elkaar goed kent. We zullen het vooral moeten hebben van snelheid en agressiviteit en hopelijk kunnen we het defensief sluw aanpakken.”

Kern 2020-2021

Lien Delmulle
Saar Bogaert
Margot Vanhoutte
Hanne Debaveye
Amy Desmet
Nina Marcou
Marie-Astrid T’Jollyn
Marthe Devoldere
Sanne Desplenter
Nastja Claessens
Emma Vindevogel

Dit zijn de speelsters die momenteel de eerste ploeg bevolken en doorstromen vanuit onze jeugdopleiding maar we kunnen roteren met nog een resem talentvolle speelsters.

Coach: Frederic Claessens

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u