Dries Allemeersch is niet alleen als trainer van vierdeprovincialer Avanti Brugge bezig met basketbal. Hij onderwijst de sport ook in het KTA van Brugge.

“Wil je sporten en studeren op hoog niveau? Dan is het KTA Brugge echt iets voor jou”, klinkt het bij Dries Allemeersch. “In onze sportafdeling krijg je de kans om je sportieve talenten te ontplooien binnen een sterke richting op ASO- of TSO-niveau. In elke graad kun je kiezen tussen de optie algemene vorming en de optie sportspecialisatie. Basketbal is één van de sportspecialisaties. Je kan er tijdens de lesuren 6 uur basketbal volgen. We bieden het aan in elke graad.”

“De leerlingen van de eerste graad (A-stroom) krijgen 6 uur basketbaltraining per week als optie naast het gewone lessenpakket. Vanaf de tweede graad kan je kiezen voor ASO Sportwetenschappen of TSO Lichamelijke Opvoeding en Sport en krijgen de leerlingen naast het gewone lessenpakket 6 uur basketbaltraining.

“Vanaf volgend schooljaar kun je ook andere richtingen combineren met basketbal: B-stroom tweede jaar met basketbal, ASO Economie met basketbal en ASO Humane wetenschappen met basketbal.”

Voor Allemeersch heeft het vele voordelen om deze richting te volgen in combinatie met je trainingen en wedstrijden bij je club:

  • Bijkomende trainingen tijdens de schooluren
  • Optimale samenwerking basketbal club en -leerkracht/trainer
  • Spelers individueel verbeteren op de drie verschillende items: techniek, fundamentals en conditie
  • Mogelijkheid tot internaat
  • Les gegeven door een trainer-A basketbal
  • Vlot bereikbaar met openbaar vervoer

Naast Dries Allemeersch geeft ook Mario Lusyne naast zijn lessen topsport ook 6 uur les in de tweede of de derde graad specialisatie basketbal. Indien interesse om de richting te volgen kunnen we jullie een individuele rondleiding geven in de school. Contact met Dries Allemeersch neem je via [email protected] of op 0485/076794.

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u