De Italiaanse basketbalclubs willen in de contracten voor volgend seizoen een wel heel bijzondere clausule inlassen.

In de Italiaanse spelerscontracten voor het seizoen 2020-21 wordt een bijzondere coronaclausule opgenomen als het aan de clubs ligt.

Als de competitie al voor de eerste wedstrijd definitief wordt afgelast, krijgen de spelers hun salaris niet uitbetaald. Als de competitie na de eerste wedstrijd definitief wordt afgelast, ontvangen de spelers tot het einde van het seizoen 25% van hun salaris. Als de competitie na de eerste wedstrijd met een trainingsmogelijkheid wordt opgeschort, ontvangen de spelers tot het einde van het seizoen 50% van hun salaris. Als de competitie na de eerste wedstrijd zonder trainingsmogelijkheden wordt opgeschort, ontvangen de spelers tot het einde van het seizoen 25% van hun salaris.

De basketbalclubs zijn de eerste sport die dit willen toepassen maar wellicht volgen nog andere federaties.

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u