Laura Degros verlaat Blue Cats Ieper en gaat volgend seizoen voor Basket Waregem spelen.

Geen gemakkelijke keuze voor de 15-jarige speelster uit Poperinge, maar een heel bewuste keuze uit liefde voor haar favoriete sport. Laura Degros zit in het vierde jaar economie en verlaat haar vertrouwde regio om in Waregem school te lopen en te basketten. “De keuze voor Waregem was niet zo evident”, vertelt Laura Degros. “Ik moet daardoor ook van school veranderen. Ik zal in Waregem mijn middelbaar afwerken en ik trek er ook op internaat, want steeds op en af gaan voor de trainingen in combinatie met school in Poperinge was niet haalbaar. De liefde voor de sport was echter te groot om deze kans te laten schieten. Waregem biedt mij de kans om op niveau 1 te spelen bij de U19.”

“Daarnaast mag ik ook bij de tweede ploeg in tweede landelijke mijn kans wagen. Een sportieve uitdaging die ik helemaal zie zitten en die ik met beide handen wil grijpen. De One van Waregem komt volgend seizoen uit in Top Division, dus dat biedt ook perspectieven naar de toekomst. De kloof met die ploeg willen ze zo klein mogelijk maken. We zullen in de competitie als team proberen om een te duchten tegenstander te zijn voor elke ploeg.”

“Ik kijk met een goed gevoel terug op mijn periode bij Blue Cats Ieper en ben hen heel dankbaar voor de kansen die ik kreeg”, vervolgt Laura. “Basketbal zit bij mij in de genen. Ik heb van mijn vader Glenn veel geleerd, hij probeert als coach altijd het beste uit elke speler te halen door de lat steeds hoog te leggen. Hij heeft mij op het vlak van fundamentals en baskettechnisch inzicht heel wat bijgeleerd. Ook van Marino Deprez heb ik veel opgestoken, op en naast het terrein.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u