Elke week, op woensdag om 11 uur, laten we een coach aan het woord. En die geeft elke week de fakkel door aan een andere coach. Deze week laten we Pieter Pas aan het woord, uitgekozen door Olivier Foucart.

BIOGRAFIE

Naam: Pas
Voornaam: Pieter
Woonplaats: Londerzeel
Beroep: Adjunct Topsportcordinator en Trainer/Coach Topsportschool Basketbal
Coach: sinds 20 jaar

VRAGEN

Waarom ben je ooit begonnen als basketbalcoach?
“Het opleiden en begeleiden van jonge spelers heb ik steeds heel leuk gevonden. Na mijn studies Lichamelijke Opvoeding, met specialisatie training & coaching Basketbal, was het dan ook een logische stap dat ik ben beginnen te coachen. Na verloop van tijd ben ik me er steeds intensiever mee beginnen bezig te houden en uiteindelijk heb ik er mijn beroep van kunnen maken.”

Wat is je meest memorabele moment als coach?
“De kwartfinale op het EK U16 van 2012 in Roemenië. Belgium vs Israël, winst on the buzzer met een 3-point shot van Ordane Kanda-Kanyinda. Achteraf hebben we het EK divisie B ook gewonnen! Recent onthou ik ook de winst tegen Lommel na verlengingen in de halve finale van de Beker van Vlaanderen met de U16 van Vilvoorde.”

Wat wil je ooit nog bereiken met je coaching?
“Geen echt specifieke doelen. Trachten elk jaar opnieuw zoveel mogelijk progressie te halen uit mijn spelers en mijn team.”

WIT/ZWART

Offense of defense? Defense
Tien punten of vijf assists? Vijf assists
Kracht of techniek? Techniek
Wedstrijd of training? Wedstrijd
Zone defense of man to man? Man to man

En volgende week krijg je een nieuw interview, met een andere trainer, door coach Pieter Pas uitgekozen.

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u