Vandaag start de Spaanse basketbalcompetitie La Liga weer op. Ook Quentin Serron staat terug op het parket.

Na de Bundesliga komt La Liga vandaag weer in actie. Twaalf teams in twee groepen zullen in Valencia om de titel strijden. De 33 wedstrijden vinden plaats van nu tot 30 juni achter gesloten deuren. Drie Belgen nemen deel aan deze ongekende slotfase: Sam Van Rossom met Valencia, Manu Lecomte met Gran Canaria en Quentin Serron met Bilbao.

Voor de voormalige speler van Oostende had het einde van de competitie en de sluiting van de grenzen niet op een slechter moment kunnen komen. “Tijdens de internationale break in februari toonde Bilbao hun belangstelling en ik besloot een contract bij de Baskische club te tekenen tot het einde van het seizoen”, zegt Serron aan L’Avenir. “Het was de bedoeling dat mijn vrouw Kim en mijn twee kinderen Nora (4 jaar) en Maxim (1,5 jaar) kort na de krokusvakantie met mij mee zouden gaan naar Bilbao. Toen kwam Covid-19 aan en mijn familie werd gedwongen om in Oostende te blijven. Wetende dat de Liga niet werd gestopt maar opgeschort, was het voor mij beter om in Bilbao te blijven. Ik heb ze al vier maanden niet meer gezien, behalve via Facetime of WhatsApp. Mentaal was het soms erg moeilijk. Vanwege de Spaanse regelgeving ging ik maar één keer per week naar buiten om te gaan winkelen.”

Quentin Serron hoopt het beste van zichzelf te geven om zo de voormalige club van Axel Hervelle te overtuigen hem een verlenging aan te bieden. Tien dagen heeft Serron om zich te bewijzen. “Twee dagen na mijn aankomst speelde ik 5 minuten tegen Sevilla en 16 minuten de week erna tegen Santiago de Compostela,” herinnert Serron zich. “Nu moet ik in vijf wedstrijden mezelf bewijzen.”

Vanavond staat een duel tegen Vitoria op de agenda. Bilbao stond vijfde en wil naar de halve finale doorstoten.

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u