Dit is het spelersprofiel van Marijn Cuijpers van Basket Bree in eerste provinciale.

Naam: Cuijpers
Voornaam: Marijn
Leeftijd: 21 jaar
Woonplaats: Nederweert
Werk/Studies: Chemical engineering and chemistry aan de Technische Universiteit van Eindhoven
Team: Basket Bree in eerste provinciale
Positie: Shooting Guard /Small Forward

Leukste basketbalherinnering? Mijn kampioenschappen die ik heb gewonnen in Nederland. Ik had in de jeugd al snel de ambitie om hogerop te spelen, dus toen ik voor het eerst gevraagd werd om naar de Belgische competitie te komen was dat een erg tof moment voor mij. De laatste wedstrijd voor de coronamaatregelen, omdat ik in deze wedstrijd mijn career high in België in de herencompetitie had. Als fan van de Toronto Raptors, toen zij het kampioenschap in de NBA wonnen.

Ambitie? Allereerst wil ik de beste versie van mijzelf worden als basketballer. Verder wil ik graag een kampioenschap winnen in de Belgische competitie en minimaal in de landelijke reeks spelen.

Met welke speler wil je ooit nog op het veld staan? Geen idee.

Wanneer ga je stoppen met basketbal? Dit stel ik graag zo lang mogelijk uit, dus wanneer ik fysiek niet meer kan spelen.

Van welke coach heb je het meest geleerd? Cleo J Wright Junior. Mijn coach in Nederweert bij het herenteam.

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u