Coach Dave Van Den Brande presenteert ons Basics Melsele-Beveren.

“Mijn ploeg is volledig voor volgend seizoen. Onze kern is groter en uitgebalanceerder dan vorig seizoen.We hebben een kern van 14 spelers, 6 nog zeer jong, waar we mee trainen. Yarne en Bryan behoren volledig tot de A-kern. Jo speelt mee als Phantoms niet moet spelen. De drie andere trainen voor de laatste plaatsen op de bank en spelen ook met de U21 en B-ploeg.”

“We hebben geprobeerd om te recruteren naar spelers die onze zwaktes van vorig seizoen kunnen helpen verbeteren. Ik denk dat we daar in gelukt zijn. We zijn groter en sterker geworden op alle posities. Ook qua smartness en leiderschap zetten we stappen voorwaarts. Daarnaast bouwen we verder aan de continuïteit die we nu al twee seizoenen aan het opbouwen zijn met deze groep.” 

“Play-offs behalen is de doelstelling. Liefst zo hoog mogelijk eindigen, bij de eerste vier, na de reguliere competitie om een goede uitgangspositie te hebben bij de start. Ik ga nooit risico’s nemen om een plaats hoger te eindigen. Gezond zijn en zonder blessures aan die play-offs beginnen zijn de grootste prioriteit. Meespelen voor de prijzen zowel in de competitie als in de Beker van Vlaanderen zijn onze doelstellingen.”

“Ik zou graag een zeer uitgebalanceerde ploeg op het terrein zien staan, waar het gevaar van alle kanten kan komen en waar we veel roteren met tien tot twaalf spelers. Een hoog tempo zowel aanvallend als verdedigend zou dan het resultaat moeten zijn. Maar alles begint vanuit een strakke, goed georganiseerde verdediging. Van hieruit kunnen we dan lopen en een hoog tempo ontwikkelen. Verder wil ik vooral een slimme ploeg op het veld zien. Een ploeg die leest wat er gebeurt en die weet hoe daar op in te spelen.”

“Ik verwacht me aan een zeer sterke competitie, dit is elk jaar het geval in Top Division One. Een zeer mooie en competitieve reeks waar iedereen van iedereen kan winnen. Kontich en Kortrijk zullen zeker niet misstaan in deze reeks en beide ploegen tillen de competitie naar een nog hoger niveau. Elke match moet je er staan en moet je goed voorbereid zijn om te kunnen winnen.”

“Een top drie geven vind ik bijzonder moeilijk. Er zijn zeer veel goede ploegen. Voor de top vier en thuisvoordeel in de play-offs gaat het volgens mij gaan tussen Gembo, Guco Lier, Gent, Limburg B, Kontich, Waregem en onze eigen ploeg.” 

Kern 2020-2021

Geoffrey Hockins
Yarne Baetens
Bryan Van Sande
Mitchel Gorremans
Vincent Vandenberghe
Jens Bouckaert
Leroy Anthonis
Bjorn Van Sande
Wannes Goevaerts
Sam Hemeleers (Melco Ieper)
Thibaut Vervoort (Oxaco Boechout)
Enoch Derby (Phantoms Boom)
Roy Van Tetering (UBall Utrecht)
Jo Van Buggenhout (dubbele licentie met Phantoms Boom)

Zij verlaten de ploeg: Nico Dhooghe (gestopt), Ivan Perez (Vilvoorde), Zed Peeters (Phantoms Boom)

Coach: Dave Van Den Brande
Assistant coach: Yorick Weyn

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u