Nieuwkomer BBC Koksijde in tweede landelijke wordt voorgesteld door Sportief verantwoordelijke Piet Van Mol.

“Als ZwevegemDeerlijk en Izegem maar vijf matchen konden winnen vorig seizoen dan weet je wel dat tweede landelijke totaal iets anders is dan eerste provinciale. Het is belangrijk dat de spelers dit beseffen, zeker als er een aantal nederlagen op rij zouden volgen. Avanti Brugge is zeker de favoriet om kampioen te spelen. Ook de B-ploegen van grote clubs zullen zeker sterk zijn met Okapi Aalst B als uitspringer. We zijn eigenlijk de voeling met landelijke wat kwijt. De enige ervaring die we er hebben, dateert al van het seizoen 2011-12. We konden er maar één seizoen van genieten. Volgend seizoen proberen we beter te doen.”

“Onze doelstelling blijft de verdere progressie van onze jeugdige kern. Onze kern speelt al vele jaren samen in eerste provinciale. Ieder jaar was er verbetering en nu willen we hen nog meer prikkelen met de wekelijkse harde tegenstanders in tweede landelijke. Bij onze kern komen er twee jonge maar talentvolle spelers bij. Colin en Ilyasse zullen hun opleiding verder volgen bij de jeugd van [email protected] en ons versterken op de vrijdagtraining en wedstrijden. Met de kernverbreding, onze thuisreputatie en snel transitiebasket dan zie ik de stunt van het behoud zeker voor mogelijk.”

Kern 2020-2021

Chys Ewout
Degraeuwe Jasper
Degraeuwe Jeroen
Degraeuwe Lukas
Haentjes Colin (dubbele licentie [email protected])
Haentjes Luca
Messiaen Ilyasse (KBBC De Panne, dubbele licentie [email protected])
Rotsaert Jeffrey
Staelens Natan
Staelens Sigurd
Van Damme Jan
Van Mol Miel

Coach: Ponjaert Eddy

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u