Voor de Belgian Cats en de Belgian Lions staat een zomerstage op het programma.

De Cats doen dat van 6 tot 18 juli op verschillende locaties, de Lions van 22 tot en met 29 juli in Louvain-La-Neuve.

“De ontgoocheling na het uitstel van Tokio ’20 is verwerkt”, zegt General Manager van de Cats, Koen Umans. “Speelsters en staf kijken ambitieus vooruit, de uitdagingen in het komende jaar zijn niet min. We willen goede resultaten neerzetten én op het Europees Kampioenschap én op de Olympische Spelen. Tegelijkertijd denken we verder: we willen er ook staan op het WK ’22 in Sydney en de Olympische Spelen in ’24 en ’28. Jonge speelsters kunnen in deze stage leren van de werkethiek van de Cats en dromen delen: de volgende generatie wordt voorbereid op het echte werk.”

“Het doel is ook om het momentum van de gewonnen wedstrijden tegen Litouwen en Denemarken in februari te behouden”, zegt General Manager van de Lions, Raphaël Obsomer. “De Lions bekleden momenteel de leidersplaats in de poule, op jacht naar een vijfde opeenvolgende kwalificatie voor het Europees Kampioenschap. Net zoals de stage vorig jaar in Servië, wordt er met verschillende generaties gewerkt om de jonge talenten ook klaar te stomen voor de toekomst.”

Belgian Cats Summer Camp 2020: Julie Allemand, Hatty Belobi Nawezhi, Marjorie Carpréaux, Celeste Trahan-Davis, Nastja Claessens, Antonia Delaere, Manon Descamps, Lore Devos, Julia Franquin, Serena-Lynn Geldof, Ine Joris, Emmeline Leblon, Kyara Linskens, Maxuella Lisowa-Mbaka, Becky Massey, Billie Massey, Emma Meesseman, Hanne Mestdagh, Kim Mestdagh, Bethy Mununga, Heleen Nauwelaers, Jana Raman, Elise Ramette, Laure Resimont, Sam Van Buggenhout, Julie Vanloo, Marie Vervaet, Ann Wauters, Séraphine Bastin.

Belgian Lions Summer Camp 2020: Emmanuel Lecomte, Jonathan Tabu, Retin Obasohan, Quentin Serron, Jean Salumu, Alex Libert, Vincent Kesteloot, Hans Vanwijn, Jean-Marc Mwema, Pierre-Antoine Gillet, Maxime De Zeeuw, Khalid Boukichou, Kevin Tumba, Sam Van Rossom, Ismaël Bako, Vrenz Bleijenbergh, Haris Bratanovic, Loïc Schwartz, Sander Van Caeneghem, Dorian Marchant, Yannick Desiron, Simon Buysse, Leander Dedroog, Thomas Akyazili, Tim Lambrecht, Seppe D’Espallier, Ajay Mitchell, Servaaes Buysschaert, Aubin Gateretse, Toumani Camara, Elias Lasisi, Yoeri Schoepen, Terry Deroover, Jonas Foerts, Niels Foerts.

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u