Julie Vanloo zit opnieuw bij de Belgian Cats. Dat werd duidelijk nadat het lijstje met spelers voor de zomerstage bekendgemaakt werd.

“Verontschuldigingen? Die zijn er niet geweest, maar we waren ook niet kwaad op elkaar”, zegt Vanloo aan Sporza. “Het is een brede kern, dus ik had ergens wel gehoopt en verwacht dat ik er weer bij zou zijn”, zegt Vanloo. “Het heeft me veel pijn gedaan, daar moet ik niet over liegen. De nationale ploeg ligt me nauw aan het hart. Ik heb een gesprek gehad met de bondscoach en daar hebben we de dingen uitgeklaard. Het is niet dat we kwaad waren op elkaar of dat er dingen verkeerd gegaan zijn. Ik respecteer zijn beslissing. Verontschuldigingen zijn er niet geweest. We hebben nu gesproken over de verwachtingen en we gaan er gewoon voor. Het is een nieuwe start.”

“Frustraties? Dat is niet aan de orde. Ik ben een optimistisch persoon en ik ga proberen om te bewijzen dat ik mijn plaats heb in de groep. Philip Mestdagh en ik kennen elkaar door en door. Hij is al mijn trainer sinds mijn achtste. Ik ben gewoon even weg geweest en ik denk dat de anderen ook wel beetje blij zullen zijn dat ik er weer bij ben. We hebben veel mooie herinneringen samen.”

“Ik ben sterker geworden, want in Australië heb ik veel aan kracht gewonnen. Australië is ook de beste competitie waar ik al gespeeld heb. Ik ben ook completere speelster geworden en ik heb ook veel bijgeleerd op mentaal vlak. Maar zeker bij de nationale ploeg moet je je altijd opnieuw bewijzen. Ik zal gewoon hard werken. Ik ben er nu totaal niet mee bezig of ik bij de selectie van 12 zal geraken. 2021 wordt een enorme uitdaging met het EK en de Olympische Spelen, 2 zware campagnes. We zullen fysiek heel sterk moeten staan. Het kan een heel mooie zomer worden en hopelijk met een medaille als bonus.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u