Manon Grzesinski maakte na de competitie bekend dat ze op amper 25-jarige leeftijd stopt met professioneel basketbal te spelen.

“Het is een beslissing die zorgvuldig is overwogen en gemaakt in overleg met mijn familie”, vertelt Manon Grzesinski aan La Meuse. “Ik had nog steeds in Top Division Women kunnen blijven, maar ik wilde de pagina omslaan, gewoon voor de lol spelen en met mijn vrienden op het veld staan.

“Ik kom uit een sportfamilie met mijn ouders, mijn oom en mijn twee oudere broers die basketbal spelen. Ik ben in Liers begonnen met basketten, maar deed op hetzelfde moment ook tennis en atletiek. Via Alleur kwam ik in eerste klasse bij Sprimont terecht.

Zes titels en vier bekers schreef Grzesinski daarna met Castors Braine op haar palmares. “Ik ben de afgelopen vijf seizoenen prof geweest. Ik heb deelgenomen aan Europese campagnes met de club, maar ook met het nationale jeugdteam en meerdere malen ook bij de Cats. Ik had echt geluk dat ik al deze momenten mocht beleven. Veel mensen praten met mij over titels, maar het belangrijkste voor mij zijn de menselijke avonturen en alle mensen die ik heb ontmoet.”

Grzesinski zal volgend seizoen bij Alleur spelen in tweede landelijke. “Ik kan niet wachten om opnieuw te beginnen. Ik ben ook net afgestudeerd als mental coach en begin mijn eigen bedrijf. Ik wil mijn ervaring en achtergrond naar de mensen toe brengen. Ik heb altijd al graag mensen geholpen en ik volg ook cursussen natuurgeneeskunde en voetreflexologie.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u