Simon Buysse van Filou Oostende zit in de selectie van de Belgian Lions die deelnemen aan de zomerstage.

“Ik hoop bij mijn vorige selectie goeie dingen getoond te hebben op training en zo een nieuwe selectie verdiend te hebben. Ik ben tevreden over mijn seizoen, ja. Ik heb toch aardig wat minuten kunnen rapen en heb veel bijgeleerd in de Europese matchen. Ook speelde ik bij enkele wedstrijden belangrijke minuten, allemaal in spannende en belangrijke wedstrijden. Ik denk bijvoorbeeld aan de overwinning na overtime tegen Torun, de halve finale van de beker tegen Charleroi en zeker de laatste wedstrijd tegen Tenerife.”

“Ik denk dat de stage individueel gericht zal zijn. Veel spelers hebben sinds midden maart geen wedstrijd meer mogen spelen en misschien zelfs enkele weken niet kunnen trainen. Met deze stage kan je je heel goed voorbereiden op het nieuwe seizoen. Ook is het richting de verdere kwalificatiewedstrijden belangrijk dat er een goeie sfeer en groepsgevoel leeft, een stage helpt daar altijd bij.”

Ook volgend seizoen is Buysse in de EuroMillions Basketball League te zien. “Ik heb nog een twee jaar contract bij Filou Oostende, ik kijk heel erg uit om er terug aan te beginnen. Er is nog niet veel info bekend rond nieuwe spelers maar er is toch al een stevige basis aanwezig.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u