Dit is het spelersprofiel van Mathieu Coucke van Kortrijk Spurs in Top Division One.

Naam: Coucke
Voornaam: Mathieu
Leeftijd: 19 jaar
Woonplaats: Kortrijk
Werk/Studies: In december start ik mijn studies als Personal Trainer
Team: Kortrijk Spurs in Top Division One
Positie: Guard, Forward

Leukste basketbalherinnering? De winst in de Beker Van Vlaanderen bij de U14 met Kortrijk tegen de Antwerp Giants.
Ambitie? Ik heb maar één doel of ambitie en dat is prof worden.
Met welke speler wil je ooit nog op het veld staan? Geen idee. Misschien wel nog eens met Servaas Buysschaert. Ik speelde met hem bij de U16. Misschien later bij Kortrijk Spurs als ze in eerste klasse zitten.
Wanneer ga je stoppen met basketbal? Als mijn lichaam het niet meer toelaat.
Van welke coach heb je het meest geleerd? Ik heb twee coaches waarvan ik persoonlijk vind dat ze zeker bij de top van België horen. Ten eerste Bert Wyseur, zonder hem stond ik nu niet waar ik nu sta. En Jeroen Debaveye, hij heeft mij zoveel kansen gegeven. Ik hab hem enkel gehad als coach bij de senioren maar hij heeft mij zoveel bijgeleerd. Ik train ook enorm veel individueel met die twee coachen. Ik ben hen daar ook zo dankbaar voor.

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u