Home Top Division Top Division Women TEAM 2020-2021 - Coach Philip Wolk stelt Lummen uit Top Division Women...

TEAM 2020-2021 – Coach Philip Wolk stelt Lummen uit Top Division Women voor

Als relatieve nieuwkomer drukte Athenas Lummen de voorbije twee seizoenen zijn stempel op de hoogste klasse van het Belgische vrouwenbasketbal. Het gevolg: twee deelnames aan de play-offs. Ook dit seizoen blijft dat de ambitie.

“We trachten ieder jaar om zowel op sportief als organisatorisch vlak progressie te boeken,” klinkt het bij coach Philip Wolk. “De focus daarbij ligt op de financiële gezondheid van de club. Wel wordt geïnvesteerd in een nieuwe physical coach, Jan Adriaens. Een nieuwe branding versterkt de positieve vibe in de club terwijl het samenwerkingsproject ‘Limburg Lizards’ beleving rond meisjesbasketbal in de brede regio aanwakkert.”

“De kern onderging weinig verandering. Versterking van de huidige spelerskern werd gevonden in de power en reboundkracht van Tatiana Verdonck. Zij komt over van Ottignies. Verder gingen we het traditiegetrouw in eigen jeugd zoeken. Silke Ceuleers maakt de overstap van het B-team, terwijl Pauline Rigouts en Annika Van Heukelom hun goede prestaties bij de jeugd beloond zien met een plekje in de A-kern.”

“Bovendien zullen nog andere Lizards op regelmatige basis de kans krijgen om te trainen en spelen op het allerhoogste niveau. Minder goed nieuws kwam er van kapitein Caro Swolfs. Zij onderging een knieoperatie en hoopt zo snel mogelijk weer op het parket te kunnen staan. Xynthia Smeets hing jammer genoeg haar sloffen aan de haak.”

Hoe het gesteld is met de concurrentie? “Verschillende clubs toonden zich zeer actief op de internationale transfermarkt. Onder meer Castors Braine, Pepinster, Basket Namur en Kangoeroes Mechelen trokken talent van over de grens aan. Het jeugdig talent van BBC Sint-Katelijne-Waver is een jaartje Eurocup-ervaring rijker en kunnen verder bouwen op de automatismen van de voorbije seizoenen. Ook Spirou Charleroi versterkte zijn team gevoelig met enkele internationals en steekt zijn ambitie niet onder stoelen of banken.”

Volgens Wolk oogt de Top Division Women op het eerste zicht dan ook sterker dan vorig seizoen. “Het zal een boeiende strijd worden om de Belgische titel, beker, de Europese tickets en de laatste play-offplaatsen,” schat hij.

Kern 2020-2021

Ine Vanderhoydonks
Miete Celus
Jolien Wouters
Caroline Bourlioux
Merel Knaepen
Nikki Starckx
Tatiana Verdonck (Ottignies)
Pauline Rigouts
Silke Ceuleers
Caro Swolfs
Janne Schillebeeks (dubbele aansluiting met Hasselt BT in eerste landelijke)
Annika Van Heukelom

Coach: Philip Wolk

close

Nieuwste artikels

Geniet van de vakantie, tot binnenkort!

Basket360.be gaat in verlof. Vanaf maandag 27 juli zijn we helemaal terug. We blazen even uit, maar komen zeker...

TEAM 2020-2021 – KB Gistel-Oostende B, eerste provinciale

Dit is de ploegvoorstelling van KB Gistel-Oostende B in eerste provinciale. Kern 2020-2021 Asaert MaximCastelein BartCatteuw...

SPELERSPROFIEL Oumar Sylla

Dit is het spelersprofiel van Oumar Sylla van Kangoeroes Mechelen B in Top Division Two. Naam: SyllaVoornaam: Oumar Leeftijd:...

TEAM 2020-2021 – RHK-Delrue Oostende, tweede provinciale

Dit is de ploegvoorstelling van RHK-Delrue Oostende in tweede provinciale. Kern 2020-2021 Zutterman NielsAlbrecht IvyDefreyne BenoitSchoolmeester...

SPELERSPROFIEL Laura Ghyselinck

Dit is het spelersprofiel van Laura Ghyselinck van Feniks Futuria Gent in tweede landelijke. Naam: GhyselinckVoornaam: Laura Leeftijd: 32...