Amaury Tandt speelt met Kortrijk Spurs B in de poule van de Beker tegen Hades Kiewit B, Lier, Koekelare en Laarne.

“We zien de bekerwedstrijden hoofdzakelijk als ideale voorbereidingswedstrijden. Er zitten enkele heel sterke ploegen in onze poule. Koekelare bijvoorbeeld, dat heel sterk voor de dag zal komen met veel spelers die jarenlange ervaring hebben in nationale.”

“Hades Kiewit B en Lier B zijn volgens mij sterke jonge ploegen waarvan alles kan verwacht worden en Laarne is mij eerder onbekend. Het zou wel heel tof zijn, want mochten we de poules overleven, dan spelen we tegen Oostkamp die al tijdje topper is in Top Division Two.”

Kortrijk speelt dit seizoen met de Two-ploeg opnieuw in eerste landelijke. Met Bert Wyseur is er een ‘nieuwe’ coach. “Heel veel ploegen hebben zich serieus versterkt en de nieuwkomers Brugge en Boom zullen onmiddellijk sterk voor de dag komen. Ik denk dat Hansbeke de beste ploeg heeft op papier. Vorig jaar waren ze al top en nu nog eens met Mikhail Linskens en Glenn Vlamynck erbij schat ik ze heel hoog in. Bij ons komt het er een beetje op neer, alles kan en niets moet. We zijn een ploeg die hoofdzakelijk bestaat uit jonge talentvolle spelers met ambitie. Dit is een recept dat op het lijf geschreven is voor onze coach. Ik ben heel benieuwd hoe we in de competitie gaan uitpakken.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u