Simon Rousseau speelt met LSV Basket Landen in de poulefase van de Beker van Vlaanderen tegen Wilrijk, Denderleeuw, Scheldejeugd Temse en Lummen.

“We moeten er met het bestuur en de coach over spreken als we de trainingen weer zullen beginnen. Ik denk dat de beker voor ons voornamelijk een voorbereiding voor de competitie zal zijn. Toch zijn we echte competitiebeesten en het is duidelijk dat we elke wedstrijd willen winnen en zo ver mogelijk in de beker willen gaan, hoewel het voor ons geen prioriteit is.”

“Ik speel maar sinds twee jaar in Vlaanderen en ik ken dus niet de ploegen van onze poule. Ik heb nog niet gekeken in welke divisie ze spelen, maar ik weet dat het niveau van de beker heel goed is en dat er altijd goeie ploegen in alle poules zitten.”

“Daar moeten we ook nog met het bestuur en de coach over spreken. We zijn gepromoveerd naar tweede landelijke en het zal een mooie uitdaging voor onze ploeg zijn. Onze doelstelling is natuurlijk om zoveel mogelijk wedstrijden te winnen zodat we onze plaats in deze divisie zo snel mogelijk kunnen verzekeren. Ik heb veel vertrouwen voor dit seizoen 2020-2021 omdat we het niveau hebben om in deze divisie te spelen. Marius Huynen raakte vorig jaar gewond en heeft daardoor veel wedstrijden gemist maar hij zal dit jaar opnieuw met ons kunnen spelen. Drie goeie transfers komen ook onze ploeg versterken en er zijn twee jonge spelers uit de club die steeds beter worden.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u