Mercurius promoveerde naar eerste provinciale, maar voor coach Matt Mignolet is dat zeker geen eindstation.

“En eerste provinciale is zeker geen einddoel”, zegt Mercurius-coach en jeugdcoördinator Matt Mignolet aan Het Nieuwsblad. “Toen ik drie jaar geleden bij Mercurius begon, stelden we een vijfjarenplan op om in landelijke te geraken. We zitten dus op schema. Eigenlijk hadden we al een jaar eerder in eerste provinciale kunnen zitten, maar een scheidsrechterlijke dwaling in de match op Guco Lier stak daar een stokje voor. Die revanchegevoelens gaven ons vorig seizoen brandstof genoeg om de puntjes op de i zetten. Al bleven we door de coronacrisis een beetje op onze honger. We werden kampioen, maar een viering of jubileumwedstrijd was er niet bij.”

“Landelijke is zelfs een must om een leegloop van jeugdspelers naar ploegen uit de buurt te vermijden. Daarom hebben we een sterke kern samengesteld, zodat we ook in eerste provinciale bovenaan kunnen meedraaien. Met Dieter Schmitt en Claudio Macagnani konden we twee sterke, ervaren, spelers weg plukken bij Duffel uit eerste landelijke. Ook Michaël Deboeure, die overkomt van Nila Nijlen, en Samuel Muelenaer, die Oxaco inruilt voor ons, komen de ploeg versterken. Peter Eysermans en Bart Van De Wal trekken naar onze B-ploeg. Iwan Tomlow en Christian Montag hebben dan weer een karrenvracht basketbalintelligentie. Met twee dubbele meters en veel shotkracht en loopvermogen hebben we alles in huis om het veel ploegen heel lastig te maken. Ik zal ook weer enkele jonge spelers van de eerste ploeg laten proeven. Zij zijn de toekomst van de club. We moeten niet te snel willen gaan, maar als we de kans krijgen, zullen we een nieuwe stap hogerop zeker nemen.”