Dit is het jeugdcoachprofiel van Maarten Caron van de U18 Niveau 1 van BC Oostende.

Naam: Caron
Voornaam: Maarten
Leeftijd: 35 jaar
Woonplaats: Oostende
Werk/Studies: Leerkracht basketbal in Athena Oostende
Team 2020-21: BC Oostende U18 Niveau 1

Speel je zelf nog basketbal? Neen.

Hoe ben je er ooit toe gekomen om jeugdcoach te worden? Tijdens mijn opleiding tot leerkracht Lichamelijke Opvoeding, moest ik één seizoen stage lopen in een sportclub. Ik ben niet meer gestopt met coachen!

Wat is jouw filosofie als coach? Wat is er belangrijk in je coaching? Kinderen vinden iets leuk als ze er goed in worden. Wij coaches moeten hen helpen zich te ontwikkelen, hen eerlijk zeggen waar het op staat en op de juiste momenten de juiste prikkels aanbieden. Wie graag en veel wil trainen, kan zichzelf ontwikkelen en zichzelf overstijgen.

Waar ligt je ambitie nog? De spelers waar ik mee mag werken helpen in hun totale ontwikkeling. Vooral hun shot, één tegen één en spelinzicht helpen upgraden, want die drie zaken kunnen hen later op elk niveau helpen.

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u