Home Landelijk en Provinciaal 1ste Landelijke Racing Brugge is klaar voor eerste landelijke

Racing Brugge is klaar voor eerste landelijke

Coach Gunther De Pauw promoveerde met Racing Brugge naar eerste landelijke.

“Het was een bizarre situatie”, zegt coach Gunther De Pauw aan Het Nieuwsblad. “We waren kampioen, maar een week later mochten we mekaar niet eens meer zien. Sindsdien was het stil en gebeurde er niks meer. Dat feestje pakken ze ons echter niet meer af.”

“Ik hoop dat we in augustus voluit kunnen gaan. De afstanden respecteren en de handen ontsmetten wordt belangrijk. Basket in landelijke trekt nu ook niet zoveel volk dat we niet in lege zalen zullen moeten spelen. We moeten wel voorzichtig en gezond blijven om een tweede uitbraak te voorkomen. Racing is een gezonde en goed geleide club. Corona zal overal gevolgen hebben, maar bij Racing deed het bestuur nooit zot. De zwaarste gevolgen verwacht ik ook pas binnen een drietal jaar.”

“Eerste landelijke is een hoger niveau, maar we zijn gewapend. We zullen wel telkens 40 minuten moeten vlammen om te kunnen winnen, 35 minuten zal niet volstaan. Desoete neemt een sabbatjaar, Janssen koos voor Oostkamp en Vlamynck trekt naar Hansbeke, maar met Tom Pauwaert (Oostkamp), Lecluyse (Kortrijk) en de jonge Arend Titeca van Oostende deden we goede transfers en maakten we de groep complementair. Een blok vormen en hard werken blijft het motto.”

close

Nieuwste artikels

Geniet van de vakantie, tot binnenkort!

Basket360.be gaat in verlof. Vanaf maandag 27 juli zijn we helemaal terug. We blazen even uit, maar komen zeker...

TEAM 2020-2021 – KB Gistel-Oostende B, eerste provinciale

Dit is de ploegvoorstelling van KB Gistel-Oostende B in eerste provinciale. Kern 2020-2021 Asaert MaximCastelein BartCatteuw...

SPELERSPROFIEL Oumar Sylla

Dit is het spelersprofiel van Oumar Sylla van Kangoeroes Mechelen B in Top Division Two. Naam: SyllaVoornaam: Oumar Leeftijd:...

TEAM 2020-2021 – RHK-Delrue Oostende, tweede provinciale

Dit is de ploegvoorstelling van RHK-Delrue Oostende in tweede provinciale. Kern 2020-2021 Zutterman NielsAlbrecht IvyDefreyne BenoitSchoolmeester...

SPELERSPROFIEL Laura Ghyselinck

Dit is het spelersprofiel van Laura Ghyselinck van Feniks Futuria Gent in tweede landelijke. Naam: GhyselinckVoornaam: Laura Leeftijd: 32...