Coach Gerrit Driessens stelt eersteklasser Kangoeroes Mechelen voor.

“Ik ben ervan overtuigd dat de competitie volgend seizoen enorm sterk zal zijn! Er zijn heel wat teams die heel gericht op de transfermarkt zijn gesprongen met als gevolg dat er heel wat buitenlandse speelsters actief zullen zijn volgend jaar in onze competitie. Daarnaast zijn er heel wat teams die de voorbije seizoenen in de middenmoot of zelfs net daaronder vertoefden serieus versterkt en zijn de teams met voornamelijk Belgische speelsters alleen maar rijper geworden en dus zijn er wat mij betreft heel wat teams die kunnen en zullen meedingen naar een plaats in de top vijf!”

“Castors zal opnieuw sterk voor de dag komen als je ziet welke transfers ze gedaan hebben maar persoonlijk verwacht ik veel van Namen. Dat team is op papier breder en beter dan de voorbije jaren en dat zal wel betekenen dat er weinig foutenmarge zal zijn. SKW had volgens mij heel veel kans om het voorbije seizoen Castors van de troon te stoten maar ze hebben door het virus daar geen kans toe gehad. Ook zij zullen nog sterker zijn dan vorig seizoen! Boom zal ook dit jaar een heel solide en straffe outsider voor de titel worden en daarnaast zijn teams als Luik, Kortrijk, Pepinster, Lummen, Laarne ook danig versterkt of hebben er wijzigingen plaatsgevonden wat vaak een effect zal hebben. Het enthousiasme van Waregem zal hen ook helpen om het vele teams heel moeilijk te maken! Tot slot heeft Charleroi heel duidelijke ambities en ik dan ook heel benieuwd hoe hun seizoen zal evolueren.”

“Mijn team is volledig. Het was een zeer vreemde periode om een ploeg samen te stellen vermits niemand echt wist of weet hoe de toekomst van onze competitie eruit zal zien volgend jaar. Tot op dit moment is het helemaal niet zeker dat de competitie volledig zal afgewerkt kunnen worden indien er opnieuw een golf van besmettingen zal opduiken. We hebben dus getracht om zoveel mogelijk speelsters te behouden en daarnaast zijn we op zoek gegaan naar gerichte versterkingen op bepaalde posities aangezien enkele speelsters plots of aangekondigd de club hebben verlaten.”

“Lynn Hering speelt al verschillende jaren voor Kangoeroes en is uitgegroeid tot een volwaardige starter! Haar enthousiasme en mentaliteit, gecombineerd met haar enorm sterke defense, zorgen ervoor dat ze een onmisbaar deel is van mijn puzzel tot succes!”

“Yelena Mense speelt eveneens al heel wat jaren in de eerste ploeg van Kangoeroes en blijft ook volgend seizoen onze kleuren verdedigen. Deze atletische rots heeft de voorbije jaren telkens getoond dat de club op haar kon rekenen en voor volgend seizoen verwacht ik dat ze meer verantwoordelijkheid zal krijgen en nemen om zo een prominente plaats op te nemen in het team!”

“Lisa Mukeba toonde wat ze waard was op het moment dat we haar vorig seizoen het meest nodig hadden. Na de blessure van Lindstrom zette Lisa een grote stap naar voren en liet prachtige dingen zien! Ze combineert haar fulltime job met ons team, wat zeker niet makkelijk is, maar ook dit jaar verwacht ik heel veel van haar bijdrage!”

“Marie Degens zal met een dubbele licentie uitkomen voor Cobras in eerste landelijke en voor Kangoeroes. Op die manier kan deze jonge guard verder werken aan haar ontwikkeling op verschillende niveau’s! Ook zij moet stilaan klaar zijn om een stap vooruit te zetten en ook daar kijken we met de club naar uit!”

“Daarnaast hebben we heel wat buitenlanders, vermits de beloftevolle Belgische jonge meisjes allemaal reeds een team hebben waar ze goed zitten of door omstandigheden niet op onze vraag konden ingaan. Vandaar dat we genoodzaakt waren om elders te gaan zoeken.”

“Jessica Lindstrom zal volgend seizoen ons team op sleeptouw nemen en na haar zware blessure van afgelopen februari staat ze te popelen om verder te groeien in onze competitie en opnieuw geweldige stats te laten optekenen!”

“Lexi Klabo keert eveneens terug naar onze ploeg en ook zij tracht verder te gaan op het elan van de laatste wedstrijden van de competitie waarin ze telkens een double double bij elkaar speelde! Haar progressiemarge is nog lang niet uitgeput en in onze manier van spelen komt ze helemaal tot haar recht!”

“Agnieszka Skobel was misschien wel de meest gefrustreerde van allemaal toen de competitie stopgezet werd. Ze speelde en trainde de pannen van het dak en moest dus noodgedwongen wachten tot er een competitie zal komen. Ze is op dit moment op stage met de Poolse nationale ploeg om zo het seizoen voor te bereiden!”

“Ance Aizsila keerde na een zware blessure van begin vorig seizoen al snel terug op het veld en liet telkens wat flitsen zien van haar skills. Haar shot zal een wapen blijven voor de aankomende competitie!”

“Tot slot hebben we de nieuwe buitenlanders. We beginnen met de Sloveense Tina Jakovina. Een 28-jarige forward van 1m84 die overkomt van het Duitse Wasserburg en starting five is van het Sloveense nationale team. Tina is een enorm nuttige speelster die vooral het heft in handen neemt als de ploeg dit het meest nodig heeft! Ze brengt een pak ervaring met zich mee naar Kangoeroes en een dodelijk driepuntshot! Wat ons vooral aanspreekt in Tina is haar mentaliteit en haar rebounding skills, alsook het bewegen zonder bal waardoor ze een gesel zal worden voor de tegenstander!”

“Aleksandra Kroselj zit ook in het Sloveense nationale team. Zij is 21, 1m70 en point guard. Ze speelde voor Ljubljana in Slovenië. Ondanks haar jonge leeftijd heeft Aleksandra al heel wat internationale ervaring en maakt ze deel uit van het Sloveense nationale team! Ze is een echte point guard, ze brengt snelheid in het spel en organiseert het team wanneer dit nodig is. Niet enkel haar assists zullen ons team vooruit helpen, ook haar driepuntshot zal Kangoeroes ten goede komen! Ze laat scoren maar scoort zelf ook wanneer dit nodig is!”

“Laura Biczo is een 19-jarige Hongaarse van 1m86. Deze power forward en center komt over van Cegledi EKK in haar thuisland. Dit jonge talent komt ons damesteam versterken en daar zijn we heel blij mee! Enorme werkkracht onder de borden en een prima mentaliteit maken van dit jonge meisje een speelster voor de toekomst! Kangoeroes zal haar helpen ontwikkelen als profspeelster op maar vooral ook naast het veld! Jeugdig enthousiasme in combinatie met de ervaring die er nu al is in het team zal Kangoeroes een boost geven!”

“En tot slot is er nog de Letse guard en forward Kate Aizsila. Zij is 26 en 1m76 groot en speelde voor Krofdorf in Duitsland. Kate is na heel wat blessureleed eindelijk terug speelklaar en verdient dus de kans om terug op het hoogste niveau te spelen! Ze is een harde werker en brengt heel veel ervaring mee op de 1 en 2 positie! Net zoals haar zus Ance die reeds bij Kangoeroes actief is heeft ook zij een geweldig driepuntshot!”

“We beseffen dat alle teams beter zijn geworden en dat er geen ‘zwakke’ teams meer zijn. Dat betekent dat elke wedstrijd gevaarlijk zou kunnen zijn! Verschillende teams hebben “niets te verliezen” maar dat geldt niet voor ons. Elke week is er wel een team dat ons wil kloppen en dus zullen we elke week opnieuw een zo hoog mogelijk niveau moeten halen om wedstrijden te winnen! Daarnaast wil ik graag dat het damesteam gewaardeerd wordt zoals ze dat verdienen, zowel binnen de club als er ver buiten. De laatste jaren heeft de club een enorme stap vooruitgezet op vele vlakken, ik wil nu graag dat zeker qua uitstraling en professionalisme de dames hun voet naast die van de heren kunnen zetten!”

“Ik wens vooral te zien dat er een veel beter samenspel komt dan vorig seizoen. De bal moet rondgaan om het team te doen draaien en de eigen stats komen pas op de tweede plaats. Dat was vorig seizoen niet altijd het geval. Ook verdedigend was het vaak schrijnend wat getoond werd. Dat moet dus zeker veranderen. Ik heb mijn idee hoe basketbal dient gespeeld te worden en we gaan er alles aan doen om die visie zo dicht mogelijk te benaderen.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u