Dit is het jeugcoachprofiel van Frank Van De Meersche van BBC Erembodegem U21 Niveau 3.

Naam: Van De Meersche
Voornaam: Frank
Leeftijd: 30 jaar
Woonplaats: Aalst
Werk/Studies: Full time Basketball coach in The British School of Brussel
Team 2020-21: BBC Erembodegem U21 niveau 3

Speel je zelf nog basketbal? Tot vorig seizoen nog bij onze Two-ploeg in vierde provinciale, maar doordat ik zoveel verschillende ploegen coach heb ik maar een vijftal wedstrijden kunnen meespelen.

Hoe ben je er ooit toe gekomen om jeugdcoach te worden? Nadat onze coach gestopt was bij de seniores ben ik ooit zo ingestapt. Als speler-coach was het niet vlot werken dus ben ik gestopt met spelen en overgestapt naar coaching. Mijn grootvader wijlen Sam Buelens speelde en coachte ook dus ik denk dat ik het beestje van hem heb.

Wat is jouw filosofie als coach? Wat is er belangrijk in je coaching? Mijn spelers moeten steeds respect tonen naar iedereen: spelers, coaches, refs, ouders en bestuur. Wat het basketbal betreft ben ik defense first. Mijn ploegen spelen heel snel en attractief basketbal maar wat vele mensen niet snappen is dat het in defense start. Ik geloof hard in open denial en loop dan ook een packline defense variant. Dit heeft heel onze bovenbouw dit seizoen mooie resultaten opgeleverd. Mijn jongens weten als ze mij honderd procent geven dat ze altijd bij mij terecht kunnen met alles, zelfs niet basket gerelateerd. Voor mij als coach zijn spelers als kinderen, ik wil altijd het beste voor hen.

Waar ligt je ambitie nog? Ik ben nu een jaar fulltime basketbalcoach en ben daar heel tevreden mee. Ik sta elke dag op met een smile omdat ik van mijn passie mijn beroep heb kunnen maken. Op clubniveau zou ik graag met elite jongens/meisjes werken, op de vele kampen die ik doe tijdens de zomer merk ik dat dat echt goed klikt. Op schoolniveau wil ik nog een jaartje groeien en dan het buitenland opzoeken, een kleine highschool coachen of assistent aan een college of universiteit is het doel. Als coach in het algemeen gerespecteerd worden zoals de oudere coaches in het vak mijn grootvader respecteren is het ultieme doel. Maar dan zal ik nog veel moeten bewijzen.

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u