Elke week, op woensdag om 11 uur, laten we een coach aan het woord. En die geeft elke week de fakkel door aan een andere coach. Deze week laten we Jonas De Mol aan het woord, uitgekozen door Pieter Pas.

BIOGRAFIE

Naam: De Mol
Voornaam: Jonas
Woonplaats: Erpe-Mere
Beroep: Leerkracht Lichamelijke Opvoeding
Coach: sinds 2010

VRAGEN

Waarom ben je ooit begonnen als basketbalcoach?
“Als jeugdspeler heb ik een paar keer de kans gekregen om op basketkampen te coachen. Dit was zeer goed meegevallen waardoor ik eigenlijk de klik heb gemaakt dat ik ook een ploeg wou coachen. Jeugdspelers iets kunnen aanleren of begeleiden tijdens een seizoen is iets wat mij veel voldoening geeft. “

Wat is je meest memorabele moment als coach?
“Ik ben ondertussen al 10 jaar bezig als jeugdcoach maar heb nog niet het geluk gehad om kampioen te spelen of een bekercompetitie te winnen. Ik koester wel de verloren halve finale in de beker van Oost-Vlaanderen tegen Falco Gent bij de U16 en het feit dat we dit seizoen nog in de running waren voor een top vier plaats in Vlaanderen, spijtig dat corona zorgde voor een vroegtijdige stop van het seizoen. “

Wat wil je ooit nog bereiken met je coaching?
“Uiteraard eens kampioen spelen of een beker winnen. Voor de rest zou ik nog een aantal jaar jeugdcoach willen zijn tot ik zelf stop als speler, nadien wil ik mijn kans wagen bij de seniors. Ik hoop toch om ooit te kunnen coachen op het niveau dat ik zelf als speler heb gespeeld. “

WIT/ZWART

Offense of defense? Offense
Tien punten of vijf assists? Tien punten
Kracht of techniek? Techniek
Wedstrijd of training? Wedstrijd
Zone defense of man to man? Man to man

En in de week van 20 juli krijg je een nieuw interview, met een andere trainer, door coach Jonas De Mol uitgekozen.

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u