Roel Moors werd gisteren door zijn Duitse club Bamberg aan de kant geschoven als trainer, ondanks het feit dat hij nog een contract had voor volgend seizoen.”

“Het was voor mij toen een moeilijke beslissing om de Telenet Giants Antwerp, de club van mijn hart, te verlaten, maar ik zou nu net hetzelfde doen”, vertelt Moors aan Het Nieuwsblad. “Alleen kwam ik bij Bamberg in een moeilijke situatie terecht. Daardoor heb ik het voorbije seizoen enorm veel geleerd. Zaken die op lange termijn voor een coach belangrijk zijn. Ik heb ook de Duitse Bundesliga, een Europese topcompetitie, ontdekt.”

“Bij Bamberg was het jammer genoeg kommer en kwel. Het budget was gehalveerd en er waren interne moeilijkheden. De voorbije jaren passeerden hier veel coaches de revue. Het was een echt kerkhof. Uiteraard hoopte ik het tij te kunnen keren, maar ik begon met een selectie die niet volledig de mijne was. Ach, ik kan een boek schrijven over dit seizoen.”

“Ik hoopte dat ik mijn contract mocht uitdoen en dat ik ook volgend seizoen, ondanks het feit dat het budget weer zal krimpen, coach mocht blijven. Ik voelde de bui echter al een tijdje hangen. Ik denk niet dat er volgend seizoen nog veel van de huidige spelers bij Bamberg zullen rondlopen.”