Tim Lambrecht heeft nog niet bekend gemaakt waar hij volgend jaar zal spelen maar de zomerstage met de Belgian Lions is een voorbereiding op de hervatting van de competitie.

“Het voorbije seizoen was een hele aanpassing voor mij. In het begin was het wat zoeken, maar ik voelde mij vlug thuis in Leuven. Naargelang het seizoen vorderde, kreeg ik meer vertrouwen van de coach en stond ik ook meer op het veld op belangrijke momenten. We waren op weg naar de eerste kwalificatie voor de play-offs in jaren. Het succes van Leuven als ploeg, mijn verleden bij de nationale jeugdploegen, en mijn vorige selecties voor de nationale ploeg liggen volgens mij aan de basis van mijn selectie voor deze stage met de Lions.”

“Omdat veel spelers zo lang niet hebben kunnen basketten, denk ik dat de stage een voorbereiding zal zijn op de hervatting van het seizoen. De stage is ook met het oog op de kwalificatiewedstrijden, team chemistry en leren samen spelen. De grote groep en de aanwezigheid van veel jonge spelers helpen bij de doorstroom van jonge Belgen naar de Lions. Veel bijleren is voor mij het belangrijkst op zo’n stage.”

Waar Tim Lambrecht volgend seizoen zal spelen, is nog niet duidelijk.

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u