Home Basket Euromillions Voorzitter Basket@Sea: "Geweldige beloning voor iedereen"

Voorzitter Basket@Sea: “Geweldige beloning voor iedereen”

Chris Jonckheere is de voorzitter van Basket@Sea, de samenwerking tussen Filou Oostende en KB Gistel Oostende.

“Sinds vorig seizoen werden de jeugdcompetities hervormd en spreekt men niet meer over landelijke, provinciale of regionale reeksen, maar wel over niveaus 1 tot 5”, vertelt Chris Jonckheere, voorzitter van Basket@Sea aan Het Nieuwsblad. “Bij niveau 1 en 2 zijn het aantal ploegen beperkt en daarom maakt Basket Vlaanderen ieder jaar een ranking bekend. Bij de U21, U18 én U16 staan BCO en Duva in de top tien. Wanneer we de rangschikking van de drie categorieën samentellen, staat BCO op 1 in Vlaanderen en Duva op 7. Objectief kunnen we dus stellen dat Basket@Sea de absolute top is in Vlaanderen.”

“Je de beste jeugdwerking in Vlaanderen mogen noemen, dat is een geweldige beloning voor iedereen die naast en op het terrein dag en nacht in de weer is om jonge spelers op te leiden tot basketter. We weten natuurlijk al een tijdje dat er resultaten zijn als je ziet hoeveel spelers de jongste jaren konden doorstoten naar de topteams. In bijna elke liga-ploeg in België zijn jongens aan de slag die bij ons opgeleid werden. Maar het is leuk dat een onafhankelijke ranking aantoont dat we goed bezig zijn. Niet alleen met BCO maar ook met Duva.”

close

Nieuwste artikels

Basket360.be is er weer voor jou

Komend weekend begint de basketbalcompetitie bij de senioren en vanaf dan is Basket360.be er weer helemaal bij. Vanaf vrijdagmorgen...

Nog even wachten…

We wachten nog even af om met Basket360.be weer van start te gaan. In het openingsweekend van de competitie begin oktober steken...

Geniet van de vakantie, tot binnenkort!

Basket360.be gaat in verlof. Vanaf vrijdag 31 juli zijn we helemaal terug. We blazen even uit, maar komen zeker...

TEAM 2020-2021 – KB Gistel-Oostende B, eerste provinciale

Dit is de ploegvoorstelling van KB Gistel-Oostende B in eerste provinciale. Kern 2020-2021 Asaert MaximCastelein BartCatteuw...

SPELERSPROFIEL Oumar Sylla

Dit is het spelersprofiel van Oumar Sylla van Kangoeroes Mechelen B in Top Division Two. Naam: SyllaVoornaam: Oumar Leeftijd:...