Voor de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen speelt de dames ploeg van Asse-Ternat op bezoek bij Guco Lier.

“Onze ploeg heeft een stap vooruitgezet ten opzichte van vorig jaar”, vertelt Lara Moucheron. “Een goede combinatie tussen ervaring en jonge talenten. Doordat we een volledige nieuwe U19-ploeg hebben aangetrokken bestaande uit sterke speelsters komende van verschillende ploegen is dit een mooie aanvulling bij onze eerste ploeg.”

“Jonge, snelle speelsters waren meer dan welkom binnen ons team en verschillende U19-speelsters gaan dus zeker ook hun kansen krijgen. Momenteel krijgen Marie Maton en Hayley Coopman hun kansen als jonge speelsters en deze grijpen ze met twee handen. Ook hebben we bij de bigs extra versterking met Eline Patteet. Ik heb zeker een goed gevoel over ons team en kijk ernaar uit hoe we de competitie gaan aanvatten!”

“Ik denk dat Guco Lier zeker niet te onderschatten valt. Het zal er bij ons op aankomen onze troeven te gebruiken, snel basket spelen en hoge druk in defense zetten! Dit zal bepalend zijn voor een gunstig resultaat.”

“De voorbereiding verliep speciaal door de restricties die corona ons opgelegd heeft, de planning liep anders dan verwacht. Het implementeren van verschillende nieuwe speelsters verliep vlotter dan verwacht. Sinds twee à drie weken heb ik het gevoel dat we als ploeg ook beter ingespeeld geraken op elkaar.”

“De coaches krijgen ook meer duidelijkheid over de kwaliteiten en beperkingen van elke speelster en hier wordt op training individueel en als team sterk op ingespeeld. Op de resultaten van de bekerwedstrijden en vriendschappelijke wedstrijden mogen we fier zijn. Nipt verloren van een ploeg uit eerste landelijke en drie op vier tegen tweedelandelijkers.”

“We hebben honger naar de start van de competitie. De optimistische ambitie is om binnen de top vijf te eindigen. Als de coach dit zal lezen, zal hij misschien denken dat ik een gezonde druk zet op hem en de ploeg, maar ik geloof in ons team en denk dat dit zeker haalbaar moet zijn.”

“Het belangrijkste aspect is voornamelijk dat we niet echt een vaste kern van vijf speelsters hebben maar dat onze volledige ploeg als evenwaardig kan gezien worden bij wissels. Bij ziekte of blessure van een speelster is een vervanging niet noodzakelijk een daling van kwaliteit.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u