Basket Tongeren kwam normaal vanavond al in actie in Top Division Two. Het Limburgse team moest richting BC Sprimont, maar een coronabesmetting binnen de ploeg heeft daar anders over beslist.

“Onze kern is grotendeels hetzelfde gebleven. Gaëtan Hertay is de enige speler die erbij is gekomen in vergelijking met vorig jaar en twee spelers maken niet langer deel uit van de ploeg”, klinkt het bij Ignace Bertrand.

“We hebben een goede voorbereiding gehad waar een duidelijke evolutie te zien was in ons spel. De eerste match was nog zoeken waar we na verlenging wisten te winnen in Oostkamp, in tegenstelling tot de laatste match uit de campagne van de Beker van België waar we thuis met een duidelijk verschil en veel overgave konden winnen van dezelfde ploeg.”

“De resultaten waren in grote lijnen zoals we ze verwacht hadden, tegen Kortrijk hebben we misschien niet altijd het beste uit ons spel gehaald voor 40 minuten, maar zeker niets om niet tevreden over te zijn want we hebben ook voor de grootste delen van de wedstrijd laten zien dat we zeker een goede ploeg zijn in beide confrontaties.”

“Dit seizoen gaan we gewoon match per match aanpakken en kijken waar we uitkomen, natuurlijk is elke match een match die we willen winnen en is zo hoog mogelijk eindigen een doel van elke ploeg op dit niveau maar om nu al een positie erop te plakken is het nog vroeg.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u