In Top Division One speelt BBC Croonen Lommel op de openingsspeeldag tegen Basket SKT Ieper, de ploeg die de competitie vorig seizoen domineerde.

“Na heel het corona gebeuren gaat eindelijk de competitie van start”, vertelt Enrico Montanari. “Het is een vreemde voorbereiding geweest. Het eerste weekend van augustus zijn wij gestart, maar na enkele dagen ook weer moeten stoppen omwille van de verstrengde maatregelen.”

“Onze trainingen zijn half augustus hervat en zijn ondertussen toch weer anderhalve maand bezig zonder al te veel problemen. Onze ploeg is niet veel veranderd dit seizoen, enkel Martijn Hendrix is vertrokken, maar wij hebben ons verstrekt met Chiel Koonings.”

“Wij willen dit seizoen zeker voor de play-offs gaan en zelfs proberen de top vier te halen, zodat wij thuisvoordeel hebben in de play-offs. Wij hebben weer een jaar langer ervaring opgedaan als ploeg in Top Division One en met de ervaring van Chiel erbij moeten wij zo hoog mogelijk proberen te mikken.”

“Wij hebben ons afgelopen weekend kunnen plaatsen voor de volgende ronde van de Beker van België. Ons niveau is nog niet helemaal top, maar hebben ook wat pech gehad met blessures.”

“Dit weekend spelen wij tegen Ieper. Zij zijn toch weer de titelfavoriet. Het is geen cadeau om het seizoen tegen hen te starten, maar ik denk dat wij thuis zeker een kans maken. Thuis moeten wij alle matchen proberen te winnen.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u