De damesploeg B van Kortrijk Spurs begint in eerste landelijke aan de competitie met een duel tegen nieuwkomer KB Oostende Bredene.

“KB Oostende Bredene is een ploeg die is overgekomen uit tweede landelijke”, weet Yante Strumane te vertellen. “Toch vind ik dat ze niet te onderschatten zijn. Ze hebben enkele ervaren speelsters en dat in combinatie met jeugd.”

“Onze voorbereiding was gezien de omstandigheden sowieso anders. Aangezien we vorig seizoen bij de eerste acht ploegen van de reeks zaten hebben we ook nog geen bekerwedstrijden gehad. Dit vind ik persoonlijk wel jammer, want na maanden terug op het veld te staan is het natuurlijk weer wennen. Je bent dat fysiek contact niet gewoon en ook je ploeggenoten moet je leren kennen op een basketveld. Daarnaast vielen enkele ingeplande oefenwedstrijden weg, waardoor we weinig matchen hebben kunnen spelen.”

“Als ploeg willen we dit jaar graag groeien, zowel individueel als in teamverband. We weten ook niet wat het seizoen zal brengen, de kans is immers reëel dat er weer een coronastop wordt ingelast. Dus in de eerste plaats hopen we dat we een seizoen tegemoet gaan zonder al te veel problemen. Natuurlijk wil je er als ploeg altijd het beste van maken.”

“Dit seizoen hebben we ook een jonge ploeg. Nele Poffyn en Vibe Bevernage zijn immers vervangen door 2 U19-speelsters die wel reeds actief waren bij onze tweede landelijke ploeg. Het zal hoe dan ook niet gemakkelijk zijn om even goed te doen als vorig seizoen toen we derde eindigden.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u