Wilcats Gavere start de competitie in tweede landelijke zaterdagavond in eigen huis tegen Feniks Futuria Gent.

“Wij verwachten zaterdag op Feniks Gent een heel gelijkopgaande wedstrijd”, klinkt het bij Tiana Geeraerd. “Zij hebben een heel sterke, maar beperkte kern. Ze hebben ook nog maar één oefenmatch gespeeld, dus wij zijn benieuwd hoe ze aan de opworp zullen verschijnen.”

“Het zal onze taak zijn om hun grote speelster uit de wedstrijd te houden, en vanaf het begin heel veel defensieve druk te zetten zodat we hopelijk fysiek het verschil kunnen maken.”

“Onze voorbereiding verliep met ups en downs. Zo verloren we van Gent-Oost Eagles uit eerste provinciale en werden we naar huis gespeeld door eerstelandelijker Avanti Brugge. Maar deden we tegen Aalst wel 39 minuten mee voor de overwinning, wonnen we tegen Asse-Ternat en konden we stunten tegen KB Oostende Bredene.”

“Zo stoten we ook onverhoopt door in de Beker van Vlaanderen, wat wel een boost is voor ons vertrouwen. Als ploeg, maar ook individueel hebben we allemaal grote stappen voorwaarts gezet. Het is nu aan ons om hard te blijven werken en ons te bewijzen in tweede landelijke.”

“De doelstelling is het behoud verzekeren, maar stiekem ambiëren we toch een plaats in de middenmoot. We gaan alleszins ons best doen om van bij de start van de competitie mee te zijn en zo een rustig seizoen zonder al te veel druk te kunnen spelen.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u