In tweede landelijke won Avanti Brugge vrijdagavond met 65-80 van Okapi Aalst B.

De eerste competitiewedstrijd in tweede landelijke vond plaats op het Forum in Aalst waar Avanti Brugge te gast was. Voor de wedstrijd waren de Bruggelingen er niet gerust in want Aalst had al zijn bekermatchen winnend afgesloten.

Aalst had in zijn rangen een drietal jeugdige spelers gedropt die ook meetrainen en speelminuten krijgen bij de eerste ploeg in de Euromillionsleague. Maar Avanti hield het hoofd koel en had voornamelijk oog voor zijn verdediging. Dit resulteerde in een 15-21 tussenstand na het eerste quarter, een voorsprong die nooit meer in het gedrang zou komen. Enkel in het tweede kwart konden de Oost-Vlamingen nog enigszins gelijke tred houden (12-12). Maar in de tweede helft vond Avanti iets gemakkelijker de weg naar de korf met als bevredigend eindresultaat 65-80 tegen een sterke tegenstander.

“Gisteren pakten we een terechte overwinning op Aalst”, zegt Wim Dobbelaere. “Ondanks dat Aalst ons onder druk zette en ons probeerde uit ons spel te krijgen, is de overwinning nooit echt in gevaar gebracht.”

“Al moet wel gezegd: de toch wel jonge ploeg van Aalst toont veel lef en er zit kwaliteit in. Als ze constant kunnen presteren, wat altijd de vraag is bij jonge ploegen, dan zie ik ze nog wel mooie resultaten halen. Wij verdedigden sterk, maar konden aanvallend slechts met momenten ons spel spelen.”

Volgend weekend is er de eerste thuismatch op Jan Fevijn, de nieuwe thuiszaal van Avanti. “Wij zijn de zaal al geruime tijd gewoon door onze trainingen en bekermatchen. Het is een zeer grote zaal met de maximale afmetingen. Baasrode komt er op bezoek en we zullen opnieuw op onze hoede moeten zijn. We onderschatten niemand maar ik verwacht wel dat we opnieuw drie punten zullen pakken”, besluit Dobbelaere.

Wedstrijdverslag via Geert Demuynck

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u