BBC Koksijde promoveerde na vorig seizoen van eerste provinciale naar tweede landelijke. Het team van coach Eddy Ponjaert opent de competitie met een West-Vlaamse derby op bezoek bij Basket Blankenberge.

“Voor de match tegen Blankenberge denk ik dat wij de uitgesproken underdog zijn, zoals voor de grote meerderheid van de andere matchen dit seizoen het geval zal zijn”, geeft Jasper Degraeuwe toe.

“De verwachtingen liggen dus niet al te hoog, we tasten nog een beetje in het duister hoe we het ervan af zullen brengen op het trapje hoger in tweede landelijke. Blankenberge is meteen een tegenstander van formaat met tonnen ervaring aan boord gekoppeld aan enkele jonge talenten, wat in schril contrast staat met onze jonge ploeg zonder noemenswaardige ervaring in landelijke.”

“Onder de borden zullen we het traditioneel waarschijnlijk weer moeilijk hebben, maar ik hoop dat we collectief een vuist kunnen maken, in ploeg blijven spelen en, om het met het cliché bij uitstek voor underdogs te zeggen, zolang mogelijk in de wedstrijd te blijven.”

We zijn onze voorbereiding pas goed en wel begonnen in september, dus er zal nog niet echt een geoliede machine op het parket staan. Op training waren we meestal wel met een man of tien, maar er is nog veel werk aan vooral defensieve afspraken en automatismen in offense. De matchen voor de Beker van Vlaanderen heb ik niet meegespeeld, maar de uitslagen waren nog niet meteen om over naar huis te schrijven, met twee kansloze nederlagen tegen Avanti en Beringen en een nipte nederlaag tegen Wevelgem.”

“Het is vooral de bedoeling dat onze jonge ploeg ervaring opdoet op landelijk niveau. Hierbij zal het belangrijk zijn dat we na een paar opeenvolgende nederlagen het hoofd niet laten hangen en in ploeg blijven spelen om ieder weekend opnieuw alles te geven om toch eens de winst binnen te halen. Daarnaast blijft basket natuurlijk onze hobby en is het de bedoeling dat we ons vooral amuseren, maar dat zal door alle coronagerelateerde beperkingen heel wat minder zijn dit seizoen jammer genoeg. Wat de ambitie in termen van rangschikking betreft zou het behoud een onverhoopt succes zijn.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u