Guco Lier speelt zondagmiddag in Top Division One in eigen huis tegen Oxaco Boechout.

“We zijn er klaar voor”, klinkt het bij Sam Dewit. “Na maanden zonder basket konden ook wij half augustus de draad rustig oppikken. Het was voor ons wat zoeken doordat we drie nieuwe spelers moesten inpassen en niet meer kunnen rekenen op Niels omwille van verplichtingen bij Giants.”

“Voor wedstrijden is het altijd overleggen omdat naast Niels ook Joppe en Vic in een dubbele licentie spelen. In de voorbereiding hebben we weinig wedstrijden op volledige sterkte kunnen spelen, maar wanneer we dat zijn horen we zeker thuis in tweede nationale.”

“Afgelopen weekend konden we een sterk resultaat neerzetten in de beker van België zonder Vic en Niels tegen een agressief spelend Comblain. Deze wedstrijd geeft een boost en het nodige vertrouwen voor de wedstrijd van zondag thuis tegen Oxaco.”

“Bij Oxaco zelf loopt er heel wat ervaring rond al hebben ze ook Pegg en Thibaut verloren, wat voor hen wel dragende spelers waren vorig seizoen. Wedstrijden binnen de provincie zijn altijd speciaal en laten we Oxaco zeker een derby noemen.”

“Vorig jaar wonnen we overtuigend thuis en verloren we een close game uit. Alles zal afhangen van het niveau van de dag, maar als we de lijn van de voorbije weken doortrekken zit er zeker een goed resultaat in.”

“Onze ambities moeten we met het verlies van Niels in eerste instantie toch een beetje bijstellen. Uiteraard zo snel mogelijk behoud verzekeren om dan naar boven te kunnen kijken en ons binnen de top acht te kunnen nestelen.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u