Voor de damesploeg B van Basket Willebroek begon het seizoen vorige week al. Dit weekend is Scherpenheuvel de tegenstander.

“Dit is het eerste seizoen dat ik in deze reeks zal meespelen dus ik ken de andere teams en speelsters nog niet zo goed”, geeft Sam De Vleeschouwer meteen toe.

Vorige week won Willebroek met 60-58 van Duffel. “Het was een wisselvallige wedstrijd met veel ‘ups and downs’. Onze start van de wedstrijd was heel goed en daarna zijn we in een dipje geraakt dat helemaal goedgemaakt werd in de laatste quarter. Hierdoor hebben we toch de winst kunnen binnenhalen.”

Dit weekend is Scherpenheuvel de tegenstander. “Dit team lijkt mij een mix van ervaren speelsters en jeugdspeelsters. Dit zal dus op een andere manier een uitdaging worden voor onze ploeg.”

“De voorbereiding liep naar mijn gevoel vrij vlot nadat we toch een lange tijd hadden stilgelegen. Ik vind dat het elke week beter gaat en dat we elkaar steeds meer vinden op het veld. Uit deze oefenwedstrijden kunnen we leren en kunnen we ook onze kwaliteiten ontdekken en daarop verder bouwen.”

De ambities van het team dit seizoen zijn om elke week het beste van onszelf te geven en er alles aan te doen om toch zoveel mogelijk matchen te winnen. Het belangrijkste voor mij is ook om een heel leuk jaar te hebben, vol plezier met het team en de coach en genieten van de ervaring.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u