De B-ploeg van Avanti Brugge, in vierde provinciale, heeft met 103-42 gewonnen van Kortrijk Spurs G.

Aan de rust stond het reeds 52-20 en leek de wedstrijd reeds gespeeld. Het was voornamelijk de ervaring en snelheid die Kortrijk de das omdeden. Matthias Vanderschaeghe mocht zich met 23 punten topscorer noemen. Bij Kortrijk was dit Viktor Tanghe met 13 stuks.

“Het was inderdaad een eenrichtingswedstrijd”, stelt Bart Van Besien, secretaris van Avanti. “Toch schitterend hoe Jens speelde, hij heerste onder de borden. Zijn ervaring in dit team werpt duidelijk zijn vruchten af.”

Avanti haalde nog de kaap van honderd en bij het laatste belsignaal stond er 103-42 op de bordjes. Zaterdag staat de verplaatsing naar Bebita Eernegem Two op het programma, de eerste wedstrijd voor de thuisploeg.

Tekst en foto Geert Demuynck

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u