De twee splinternieuwe basketbalteams onder de koepel van Sports Lions kijken elkaar dit weekend in de ogen. Lions Torhout “ontvangt” er Zedelgem Lions in hun allereerste officiële competitiewedstrijd in tweede provinciale. De wedstrijd staat straks om 17 uur gepland.

Bij Lions Torhout vinden we onder meer de zusjes Philippaerts terug die beiden vorig seizoen in twee verschillende ploegen aan de slag waren. “Door mijn studies in Gent koos ik met pijn in het hart voor Jeugd Gentson, maar dat was geen goede beslissing”, vertelt Linde. “Gelukkig contacteerde Lenie Duthoo mij en was mijn keuze voor Lions Torhout snel gemaakt.”

“Idem voor mij”, gaat zus Linde verder. “Door mijn verhuis naar Moorsele koos ik voor Wibac Sint-Eloois-Winkel maar miste er toch wel het familiegevoel. Samen met onze coach mogen we toch wel enige ambitie tonen. Een top drie plaats zou moeten kunnen met een eventuele promotie naar eerste provinciale.”

“Maar eerst deze eerste wedstrijd tot een goed einde brengen”, zegt een niet zo geruste Linde. “Zij beschikken ook over een sterk team en we kennen hen door en door. Het zal niet gemakkelijk worden”, besluit ze.

Tekst en foto: Geert Demuynck

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u