Eagles Merchtem heeft in tweede provinciale de derby op Asse-Ternat gewonnen met 53-61.

“Als seizoenopener kon deze derby alvast tellen”, klinkt het bij coach Kevin Verhofstadt. “Een rommelig begin, eigen aan de derbysfeer, sloop in het aanvallende spel van de twee teams. Foute shotselectie, gemiste easy baskets en balverliezen illustreerde het zenuwachtige spel.”

“Merchtem kon via enkele fastbreaks de voorsprong bewaren na het eerste kwart (9-15). In quarter 2 vond Asse-Ternat meer aansluiting, lukte enkele inside scores en bleef via vrijworpen aanklampen. We doken de rust in met 18-21 op het scorebord.”

“In het derde quarter begon Merchtem met een andere mentaliteit. Er werd een betere shotselectie gehanteerd. De jonge kerels van Asse botsten op een sterke Mattias Teerlinck, die de zone van Asse eventjes aan flarden schoot. De strakke defense van de Eagles maakte het Asse nu wel heel moeilijk om aanvallend iets op de mat te leggen.”

“In het slotquarter was het vooral controlebasket voor de Eagles en via D’Herdt en Gonzalez konden de Eagles de voorsprong bewaren en de eerste overwinning veilig stellen… Geen supergame, maar de echte derbysfeer was zeker aanwezig.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u