Kontich Wolves opent de competitie in Top Division One zondagmiddag op bezoek bij Kortrijk Spurs.

“Voor mij persoonlijk zijn we toch met een ietwat raar en dubbel gevoel aan de voorbereiding begonnen”, vertelt Jason Mommaerts. “Je mag niemand een hand of een kus geven, maar voluit basketten tegen tien anderen en bij uitbreiding veel meer, van zodra de oefenmatchen begonnen, mag dan wel…”

“Los daarvan wel plezant om terug met het team samen te zijn en te kunnen basketten. Door de coronasituatie zijn er twee spelers in onze ploeg die beslisten om voorlopig niet te spelen tot de uitbraak onder controle is (Yannick Schoepen en Martijn Hooft), waardoor in laatste instantie Joost Brancart nog werd aangetrokken op de centerpositie.”

“Door die omstandigheden en enkele blessures gedurende de voorbereidingen staan we op sommige vlakken nog niet honderd procent waar we zouden willen staan, maar dit zal voor meerdere ploegen wel het geval zijn. De laatste twee matchen in de voorbereiding geven een heel positief gevoel en we zijn blij dat we er aan kunnen beginnen.”

“Ons eerste jaar in Top Division One beginnen we met gezonde ambities. Onze kern van vorig jaar hebben we kunnen behouden, met uitzondering van Ward Leten, maar we hebben er wel Joost Brancart bij, dus zijn zeker gewapend om ons te kunnen meten.”

“We hebben vorig jaar als ploeg mooie dingen laten zien, hopelijk kunnen we nog een tandje bijsteken dit jaar en verrassen. Het valt uiteraard af te wachten hoe de competitie zal verlopen in coronatijden, als je ziet dat er nu al meerdere matchen moeten worden uitgesteld. Hier en daar wordt geopperd om een seizoen zonder stijgers of dalers af te werken, lijkt me gezien de omstandigheden nog niet zo’n verkeerd idee, al speelt iedereen uiteraard liever een ‘normale’ competitie.”

“Onze eerste match is op Kortrijk Spurs, een ploeg die eveneens gepromoveerd is. De meeste van hun spelers kennen we vrij goed, we weten dus aan wat we ons kunnen verwachten. Zaak zal zijn om geconcentreerd en agressief aan de wedstrijd te beginnen, hopelijk kunnen we er een mooie wedstrijd van maken. We hopen na wat pech in de voorbereiding op vlak van blessures zondag wel compleet te zijn en met winst de competitie te openen.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u