Basket SKT Ieper One won op de openingsspeeldag van Top Division One met 72-76 op bezoek bij Croonen Lommel.

De thuisploeg opende de score, maar dan was het vijf minuten lang al Ieper wat de klok sloeg. Palinckx zette de 2-11 op het scorebord halfweg het eerste quarter. Lommel scoorde vijf punten op rij, maar met twee driepunters van Mestdagh diepte Ieper de voorsprong uit naar 7-21. Vanhaverbeke legde de 14-26-tussenstand na het eerste quarter vast.

Het tweede quarter begon nog goed met scores van Lunguana en Mertens, maar dan viel het eventjes stil bij Ieper. Lommel stelde daar echter ook heel wat missers tegenover, waardoor de kloof halfweg het tweede kwart zo goed als identiek bleef. Na een technische fout voor coach Minne kwam Lommel op 24-33. Ieperse balverliezen werden gecompenseerd met een driepunter van Lunguana. Via Montanari dook Lommel onder de tien punten (31-39), maar Mestdagh reageerde met een bom, zijn dertiende punt toen al. Er werd bij 31-42 gerust.

Met zes punten op rij van kapitein Devacht bleef Ieper bij het begin van het derde quarter een voorsprong van tien punten houden (38-48). Via Wesenbeek sloop Lommel dichter en met een korven van Koonings en De Keuster stond het plots 50-52 op het iets meer dan drie minuten van het einde van het derde kwart. Coach Minne vluchtte in time-out. Een klein tussenspurtje zorgde voor 54-60.

Met een driepunter van Jacobs kwam Lommel op ruim zes minuten van het einde langszij (64-64). Een technische fout bij de thuisploeg strafte Devacht af met een gescoorde vrijworp (66-69). Met twee vrijworpen zette Ceyssens 70-70 op het bord. Technische fouten en missers over en weer veranderden niks aan de score.

In de slotminuut zette Mestdagh met zijn achttiende en negentiende punt Ieper vanop de vrijworplijn op 70-72. Op acht seconden van het einde miste Wezenbeek twee vrijworpen voor Lommel, Mestdagh zette nog twee vrijworpen om (70-74), maar Montanari knalde nog eens binnen voor Lommel (72-74). Mertens liet nog twee vrijworpen onbenut, Devacht deed dat niet.

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u