Sgolba Aalter verloor zaterdagavond met 69-56 op bezoek bij LDP Donza.

“Het is een nederlaag met een eindscore die een vertekend beeld geeft”, klinkt het bij Jonas Berquin. “We zijn de match goed gestart maar nadien begon de offensieve motor wat stil te vallen. De Pinte heeft een paar keer kunnen uitlopen tot 10 punten, maar dit konden we telkens reduceren naar twee.”

“Enkel de laatste twee minuten van de match heeft De Pinte dan kunnen uitlopen. Defensief waren we bepaalde momenten heel sterk, want we konden telkens 10 punten ophalen, maar dit bleven we niet volhouden. Onze defense bevat nog veel te veel ups-and-downs.”

“Het was een match die we zeker hadden moeten winnen. Zelf heb ik groot deel van de eerste helft gemist omdat de huid tussen mijn wijsvinger en ringvinger gescheurd was. De wonde werd dan na de match dichtgelijmd.”

“Volgende week staat de derby tegen Hansbeke op de agenda, opnieuw geen gemakkelijke partij. We zullen enorm hard werken om het verlies van De Pinte te verwerken en het de mannen van Hansbeke zo moeilijk mogelijk proberen te maken.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u