Spirou Charleroi pakte in Top Division One uit met een 78-80-overwinning bij Gent Hawks.

“We hebben er hard voor gevochten als ploeg en volgens mij hebben we verdiend de wedstrijd gewonnen”, klinkt het bij Sam Lambrecht die in het tussenseizoen KB Gistel Oostende inruilde voor Spirou Charleroi.

“Natuurlijk zijn er nog heel wat dingen waarop we kunnen verbeteren, wat normaal is voor een eerste wedstrijd bij zo’n jonge ploeg, maar we hebben getoond dat we er allemaal voor willen vechten en dat is heel belangrijk.”

“Er werden heel wat fouten gefloten aan beide kanten. Vrijworpen waren dus van heel groot belang. Ook defense en intensiteit waren zeker beslissende factoren.”

“Voor mij persoonlijk is het nog wat zoeken wat de ploeg van mij nodig heeft. Ik doe mijn uiterste best om zowel defensief als in de rebounds een grote rol te spelen, want ik denk dat we dat momenteel het meest nodig hebben. Voor zo’n jonge ploeg is het natuurlijk belangrijk dat alles goed gecommuniceerd wordt en ik probeer dan ook die leidinggevende rol wat voor mijn rekening te nemen. We zien wel hoe dit gedurende het seizoen evolueert en ik probeer me zo veel mogelijk aan te passen aan wat we als ploeg nodig hebben.”

“Volgend weekend spelen we tegen Royal IV. Uit ervaring weet ik dat dat een ploeg is dat je zeker niet mag onderschatten. Ik ben er zeker van dat we allemaal even gedreven zullen zijn om alles te geven en voor die winst te gaan.”

“In het begin van het seizoen is het altijd moeilijk om uitspraken te maken over winst en verlies, maar ik ben er zeker van dat als we intensiteit tonen en elkaar helpen op een positieve manier, we de winst kunnen binnenslepen.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u