In tweede landelijke won BBC De Westhoek Zwevezele zaterdagavond met 65-60 de West-Vlaamse derby tegen Basket Waregem B.

“Het was geen gemakkelijke tegenstander om de competitie tegen te openen”, vertelt Michael Jégou. “Waregem is een jonge ploeg die heel veel snelheid kan brengen, maar ze spelen ook binnen een strakke organisatie. We konden meteen wat punten uitlopen, maar die voorsprong verdween als sneeuw voor de zon. Waregem zette veel druk en scoorde vlot op de fastbreak. Wij leden heel veel balverliezen door hun agressiviteit.”

“Ook na de pauze veranderde er niet veel aan het spelbeeld, maar ze liepen ook nooit heel ver weg van ons. Het verschil bleef altijd slechts een paar puntjes. In het vierde quarter vielen onze shots plots wel goed binnen en presteerden we ook veel meer als team. Dat leverde ons uiteindelijk de voorsprong en de overwinning op.”

Foto Bart Vandenbroucke

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u